Warsztaty w Kulinarnym Poddaszu
26 września b.r. z okazji Dnia Chłopaka przedszkolaki oraz dzieci z klas I i II wybrali się wraz z wychowawcami na warsztaty do Kulinarnego Poddasza w Siedlcach.
Podczas zajęć dzieci nie tylko dowiedziały się na czym polega praca strażaka, ale też poznały wiele zdrowych nawyków żywieniowych.
Próbując soków, umieszczonych w mini gaśnicach, odgadywały nazwy owoców, z których te soki zostały wykonane. Nie było to łatwe zadanie, ale wspólnymi siłami poradziliśmy sobie.
Dzieci własnoręcznie nadziewały bułeczki, a także degustowały pełnoziarnisty makaron ze zdrowymi dodatkami. Jesteśmy pełni podziwu, zwłaszcza dla najmłodszych, którzy chętnie sięgali po szpinak, szczypiorek i pomidorki.
W przerwie miedzy posiłkami zrobiliśmy pamiątkowe zdjęcia na drabinkach, wyposażeni w strażacki ekwipunek, a na zakończenie… gasiliśmy prawdziwy ogień😊 Wprawdzie tylko na świeczkach, ale za to przy użyciu gaśnic😁🔥🧯
Zachęcamy do obejrzenia fotorelacji